17η ετήσια Γενική Συνέλευση της Δ.Σ.Ο. στο Ερεβάν Εκτύπωση E-mail

Λιλίτ Βαρτανιάν
Τεύχος: Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2010

 


 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 17ης Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (28 Ιουνίου-2 Ιουλίου 2010) στο Ερεβάν της Αρμενίας. Η συμβολή της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας υπήρξε καθοριστική για την επιτυχή διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης. Σημαντική, επίσης, υπήρξε η συμβολή της Αυτού Αγιότητας του Καθολικού Πατριάρχη των Αρμενίων Καρεκίν Β΄.
Το κεντρικό θέμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης ήταν «Η συνεισφορά της Ορθοδοξίας στο γίγνεσθαι και την ανάπτυξη της κρατικής υπόστασης των χωρών της ανατολικής Χριστιανικής παράδοσης».
Στα πλαίσια της συνέλευσης μίλησαν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Μπαμπκέν Χαρουτιουνιάν, διδάκτορας-καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Ερεβάν, Αντώνιος-Αιμίλιος Ταχιάος, ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Η συμβολή της Εκκλησίας στη δημιουργία των κρατών της ανατολικής χριστιανικής παράδοσης», ο Βαλερί Αλεξέεφ, καθηγητής Φιλοσοφίας και σύμβουλος της Δ.Σ.Ο. (Ρωσία) με θέμα: «Κράτος και Εκκλησία», καθώς και ο Κώστας Μυγδάλης, διδάκτωρ Θεολογίας και σύμβουλος της Δ.Σ.Ο. (Ελλάδα) με θέμα: «Κράτος-Εκκλησία-Κοινωνία σήμερα». Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. πραγματοποίησαν επίσκεψη στο μνημείο της γενοκτονίας των Αρμενίων, όπου κατέθεσαν στεφάνι και φύτεψαν δέντρα στη μνήμη των θυμάτων.
Στη Γενική Συνέλευση της Δ.Σ.Ο. συμμετείχαν 16 κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες από κοινοβούλια-μέλη της Δ.Σ.Ο., καθώς και η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του Μαυροβουνίου με την ιδιότητα του παρατηρητή. Στις 30 Ιουνίου 2010 η Γενική Συνέλευση ενέκρινε, επίσης, το ψήφισμα που κατέθεσε η Αρμενική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία αναφορικά με την προστασία των μνημείων του αρμενικού χριστιανικού πολιτισμού στην περιοχή και της ειρηνικής επίλυσης του προβλήματος του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν εκλογές των οργάνων της Δ.Σ.Ο. για τα επόμενα δύο χρόνια κατά τις οποίες γενικός γραμματέας της Δ.Σ.Ο. εκλέχτηκε ο βουλευτής Τηλέμαχος Χυτήρης. Οι εργασίες της Συνέλευσης έκλεισαν με επίσκεψη στο Ετσμιατζίν, το Καρνί και τη λίμνη Σεβάν. Μια ομάδα βουλευτών επισκέφθηκε τα αρμενικά χριστιανικά μνημεία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ).

 


Share
 

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

"Δέχομαι"


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ


διαφήμιση στο αρμενικά

armenian community

Online Επισκέπτες

Έχουμε 19 επισκέπτες συνδεδεμένους