Εγκαίνια από το «Χιμνατράμ» της Ελλάδας Εκτύπωση E-mail

Τεύχος: Aπρίλιος-Ιούνιος 2011

 

 

Στα τέλη Μαΐου μέλη της Παναρμενικής Οργάνωσης Αλληλεγγύης «Χαγιαστάν» βρέθηκαν στην Αρμενία προκειμένου να εγκαινιάσουν το νέο υλικο-τεχνικό εξοπλισμό ενός νηπιαγωγείου και ένα ορφανοτροφείου στην περιοχή του Βανατσόρ. Τα μέλη της επιτροπής, συνοδευόμενα από δύο μεγάλους δωρητές περιόδευσαν για οχτώ μέρες περίπου σε διάφορες περιοχές της Αρμενίας και του Αρτσάχ, όπου έχουν υλοποιηθεί προγράμματα της οργάνωσης.

Στις 28 Μαΐου τα μέλη της επιτροπής «Χιμνατράμ» παρευρέθησαν στα εγκαίνια της ανακαινισμένης αίθουσας υπολογιστών του ορφανοτροφείου του Βανατσόρ. Το τεχνικό υλικό και οι υπολογιστές είναι μια δωρεά της επιτροπής «Χιμνατράμ» και των χορηγών αδερφών Αντρανίκ και Περούζ Γιολτζιάν. Σύμφωνα με του διευθυντή του ορφανοτροφείου Αρσαλούις Χαρoυτιουνιάν, «το ηλεκτρονικό υλικό θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του επιπέδου των γνώσεων των παιδιών και στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής τους. Την ίδια μέρη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 30ου νηπιαγωγείου του Βανατσόρ, όπου με την αρωγή των χορηγών, Νικόλαου Σαρκισιάν, Αντρανίκ και Περούζ Γιολτζιάν, Χοβίκ και Σύλβα Νερσεσιάν, Χρήστου Σιβαζλιάν, Σταμάτη και Μαίρη Πονηρού, Χράντ και Χριψιμέ Μπασματζιάν και Κεβόρκ και Σόνια Κουγιουμτζιάν, εξοπλίστηκε ο χώρος με ντουλάπια, κρεβάτια, καρέκλες, στρώματα, παιχνίδια, αθλητικό υλικό και κατασκευάστηκε μια παιδική χαρά στον προαύλιο χώρο για τα 130 παιδιά του νηπιαγωγείου. Πλέον τα παιδιά θα περνούν τις ώρες τους σε μια ατμόσφαιρα πιο όμορφη και σύγχρονη.

Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε, πως η Παναρμενική Οργάνωση Αλληλεγγύης «Χαγιαστάν» είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992, με στόχο να παρέχει ανθρωπιστική και υλικοτεχνική βοήθεια σε υποβαθμισμένες περιοχές της πατρίδας μας, όπως και να χρηματοδοτεί έργα που αναβαθμίζουν τις υποδομές της χώρας. Υπο-επιτροπές της δραστηριοποιούνται σε 21 χώρες της διασποράς, όπως και από το 2010 και στην Ελλάδα. Η τελευταία μεγάλη εκστρατεία της πραγματοποιήθηκε με τον τηλεμαραθώνιο με σύνθημα το «Νερό είναι ζωή» το Νοέμβριο του 2010.

Φέτος, όπως κάθε χρόνο το μήνα Νοέμβριο προγραμματίζεται να γίνει ο τηλεμαραθώνιος του «Χιμνατράμ» για δεύτερη χρονιά στη χώρα μας. Η περσινή συμμετοχή του κόσμου μπορούμε να τη θεωρήσουμε ικανοποιητική και ελπίζουμε, παρότι τη οικονομική δυσχέρεια, να υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχόντων.

 

 


Share
 

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

"Δέχομαι"


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ


διαφήμιση στο αρμενικά

armenian community

Online Επισκέπτες

Έχουμε 21 επισκέπτες συνδεδεμένους