Αρμενικό σχολείο στην Ορεστιάδα Εκτύπωση E-mail

Σόνια Κασαπιάν-Κουρμπασιάν

Τεύχος: Ιανουάριος-Μάρτιος 2011

 

 

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εβδομαδιαίου αρμενικού σχολείου στην Ορεστιάδα, παρουσία του δημάρχου Δημήτρη Μουζά, του ιερέα της αρμενικής κοινότητας Μπογός Μπαλταγιάν, των μελών του συμβουλίου της κοινότητας Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας και των μελών του συμβουλίου των κυριών του Χ.Ο.Μ. (Αρμενικός Σταυρός Ελέους), με την πρωτοβουλία των οποίων και σε συνεργασία με τον ιερέα επιτεύχθη ο στόχος της δημιουργίας και λειτουργίας του σχολείου.

Στο σχολείο θα λειτουργούν τρία τμήματα, στα δύο θα διδάσκονται την αρμενική ανατολική διάλεκτο και στο ένα τη δυτική. Θα λειτουργεί Σάββατο και Κυριακή. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων μαθητών έχει ήδη φτάσει τα 30 παιδιά από 6-17 ετών. Τη διδασκαλία έχουν αναλάβει οι κυρίες Σατενίκ Αντωνιάν και Λούσυ Γαλαγιάν.

Ο χώρος που στεγάζει το σχολείο ανήκει στην Αρμενική Αρχιεπισκοπή Αθηνών και βρίσκεται σε οικόπεδο το οποίο αγοράστηκε γύρω στο 1930 από εισφορά των μελών της κοινότητας του Νομού Ορεστιάδας. Οι πρωτεργάτες ήταν οι Οβαννές Κασαπιάν, Χάικ και Ρουπέν Γιοργκαντζιάν, Οβαννές Ναζαριάν, Χάικ Καλουστιάν, Χαμπαρτσούμ Μαρουκιάν, Ντισλιάν και πολλοί άλλοι.

Από την πρώτη στιγμή της απόκτησής του έως τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κάλυπτε κάθε μορφής ανάγκη της κοινότητας (εκκλησιαστικές και θρησκευτικές λειτουργίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνεστιάσεις, συνεδριάσεις του πολιτιστικού σωματείου «Κρασράτς»).

 


Share
 

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

"Δέχομαι"


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ


διαφήμιση στο αρμενικά

armenian community

Online Επισκέπτες

Έχουμε 35 επισκέπτες συνδεδεμένους