Νέα στέγη για το νηπιαγωγείο της Κοκκινιάς Εκτύπωση E-mail

Έλλη Μηνασιάν 

Τεύχος: Μάιος-Ιούνιος 2010

 

Το πρώτο νηπιαγωγείο στην περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς ιδρύθηκε το 1927 από την τότε κεντρική επιτροπή του Αρμενικού Κυανού Σταυρού και στεγάστηκε σε ένα νοικιασμένο κτίριο. Ονομάστηκε «Χριψιμιάντς» και η πρώτη του νηπιαγωγός ήταν η Χαγιαστάν Ουσακλιάν. Έκτοτε, συνέχισε να λειτουργεί στην ίδια περιοχή -άλλοτε στο κτίριο της Αρμενικής Εκκλησίας του Αγίου Ιακώβου και άλλοτε στο κτίριο του Κέντρου Ζαβαριάν. Από τις αίθουσες των νηπιαγωγείων αυτών πέρασαν πολλές δασκάλες και νηπιαγωγοί - ορισμένες από αυτές, για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Τα τελευταία χρόνια, όμως, ήταν επιτακτική η ανάγκη για μια καινούργια λύση. Επειδή είναι άλλες οι σύγχρονες απαιτήσεις της παιδαγωγικής, θεωρήθηκε σκόπιμο να κατασκευαστεί ένα νέο νηπιαγωγείο που να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για ένα λειτουργικό νηπιαγωγείο, απόλυτα σύμφωνο με τις απαιτήσεις του υπουργείου Παιδείας. Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε ότι στο εξής το νηπιαγωγείο μας θα δικαιούται και μια ελληνίδα νηπιαγωγό διορισμένη από το ελληνικό κράτος. Η εκμάθηση των ελληνικών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προαγωγή των νηπίων στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου, δεδομένου ότι το νηπιαγωγείο έχει ενταχθεί πλέον στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Μετά από εντατικές και χρονοβόρες προσπάθειες της Εκπαιδευτικής Επιτροπής (Ουσουμναγκάν), του Κεντρικού Συμβουλίου των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος (Αζκαΐν Βαρτσουτιούν), την οικονομική συνεισφορά του Αρμενικού Κυανού Σταυρού και τη γενναιόδωρη χορηγία του κυρίου Αντρανίκ Τσακαλιάν, καταφέραμε να εκπληρώσουμε έναν ακόμα στόχο της παροικίας μας. Στην Κοκκινιά βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή ενός ολοκαίνουργιου, σύγχρονου νηπιαγωγείου, που θα καλύπτει τις ανάγκες των Αρμενοπαίδων της Κοκκινιάς και της ευρύτερης περιοχής. 

Το καινούργιο κτίσμα βρίσκεται ακριβώς πίσω από την εκκλησία του Αγ. Ιακώβου. Αποτελείται από δύο ευρύχωρες, φωτεινές αίθουσες, οι οποίες θα εξοπλισθούν με ό,τι είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία τους.

Ο αγιασμός των θεμελίων του έγινε στις 7 Φεβρουαρίου του 2010, παρουσία πολλών επισήμων, εκπαιδευτικών και κόσμου. Πιστεύουμε, ότι το νηπιαγωγείο θα είναι έτοιμο να καλωσορίσει τους καινούργιους μαθητές του από τη νέα σχολική χρονιά (2010-2011). Είμαστε σίγουροι, ότι ο άνετος και σωστά διαμορφωμένος χώρος σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό και την αγάπη που διακρίνει τις νεαρές δασκάλες του νηπιαγωγείου μας θα ενθαρρύνει τα παιδιά να μάθουν διασκεδάζοντας. Η μια αίθουσα θα φέρει τιμητικά το όνομα του Αντρανίκ Τσακαλιάν.

Ελπίζουμε οι προσπάθειες όλων αυτών που συνέβαλαν στη δημιουργία του νηπιαγωγείου να ανταμειφθούν με ενθουσιασμό και υπερηφάνεια και να συνεχίσουμε αυτό που με τόσο κόπο ξεκίνησαν οι προγενέστεροί μας το 1927.

 


Share
 

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

"Δέχομαι"


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ


διαφήμιση στο αρμενικά

armenian community

Online Επισκέπτες

Έχουμε 28 επισκέπτες συνδεδεμένους