Οι τρεις γιοί-ήρωες του πρωθυπουργού της Αρμενίας Εκτύπωση E-mail

katsaznouni
Αυτή είναι μια σπάνια φωτογραφία του 1914, που απεικονίζει τα τρία παιδιά του Οβαννές Κατσαζνουνί, τον Αράμ, τον Ασόντ και τον Ρουπέν.
Τέσσερα χρόνια μετά, το 1918, ξεκίνησαν οι μάχες του Μαΐου ενάντια στον τουρκικό στρατό που προσπάθησε να αφανίσει ολοκληρωτικά τον αρμενικό πληθυσμό από τον Καύκασο και να εισβάλει στο Γερεβάν.
Οι τρεις νέοι έλαβαν μέρος στις νικηφόρες μάχες του Μαΐου, που είχαν ως αποτέλεσμα την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Αρμενίας στις 28 Μαΐου του 1918.
Δυστυχώς, και οι τρεις θυσιάστηκαν στο βωμό της ελευθερίας. Την υπερηφάνεια του πατέρα για τους γιους του, που πήγαν εθελοντικά στο μέτωπο, μπορούμε να την αποκομίσουμε από επιστολές που έχουν διασωθεί.
Η μοίρα ήταν σκληρή για αυτούς, αλλά έμειναν στην ιστορία ως οι ήρωες της ελεύθερης και ανεξάρτητης Αρμενικής Δημοκρατίας του 1918, της οποίας πρώτος πρωθυπουργός είχε την τιμή να είναι ο πατέρας τους.
Η κόρη του Οβαννές Κατσαζνουνί, Μαργαρίτα, έζησε στο Γερεβάν και πέθανε σε μεγάλη ηλικία, το 1994.

 

Share
 

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

"Δέχομαι"


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ


διαφήμιση στο αρμενικά

armenian community

Online Επισκέπτες

Έχουμε 9 επισκέπτες συνδεδεμένους