Τζινταμπούρ Εκτύπωση E-mail

Τη συνταγή μάς έδωσε η Άιντα Καλαϊτζιάν

 

Υλικά

1 κιλό κρέας (παραδοσιακά: λαιμό ζυγουριού ή εναλλακτικά: μοσχαρίσια σπάλα) ½ κιλό γιαρμάς, (κομμένο σιτάρι), ½ κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι κόκκινο, πιπέρι μαύρο, κύμινο, βούτυρο.

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε αποβραδίς το σιτάρι. Βράζουμε το κρέας πολύ καλά, το σουρώνουμε και φυλάμε το ζωμό. Αφαιρούμε τα λίπη από το κρέας και το κάνουμε ίνες-ίνες. Σουρώνουμε το σιτάρι που είχαμε μουσκέψει και το βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το κρέας και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Τα αναμιγνύουμε, προσθέτουμε αλάτι και κόκκινο πιπέρι και τα ζυμώνουμε καλά, ώστε να γίνουν ένα σώμα. Βάζουμε το ζυμωμένο μίγμα στο ζωμό του κρέατος, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και αφού πάρει τη πρώτη βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς το φαγητό, για να μην πιάσει από κάτω. Η διαδικασία αυτή διαρκεί περίπου 3 ώρες, μέχρι το σιτάρι να ψηθεί καλά. Δίπλα στη φωτιά έχουμε ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό για να προσθέτουμε λίγο-λίγο, αν το φαγητό πήξει.

Όταν το σιτάρι ψηθεί καλά, προσθέτουμε κύμινο και μαύρο πιπέρι και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, με λιωμένο βούτυρο και με κόκκινο πιπέρι.

 


Share
 

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

"Δέχομαι"


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ


διαφήμιση στο αρμενικά

armenian community

Online Επισκέπτες

Έχουμε 43 επισκέπτες συνδεδεμένους