ONEArmenia Εκτύπωση E-mail

"Μαζί θα δημιουργήσουμε μια ευημερούσα Αρμενία"

«Είμαστε η γενιά που θα οικοδομήσει μια ακμάζουσα και σταθερή Αρμενία. Εάν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, ο μόνος δρόμος για να συνδράμουμε αποτελεσματικά είναι η παιδεία και η εκπαίδευση. Να δώσουμε σύγχρονα εργαλεία στη νέα γενιά, για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της εποχής που έρχεται. Να εξαλείψουμε με τη δράση μας τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανασφάλεια στους νέους, για να μπορούν να οραματίζονται το μέλλον τους μέσα σε αυτή τη χώρα…».
Με αυτά τα λόγια περιέγραψε συνοπτικά ο ιδρυτής της ONEArmenia Πάτρικ Σαρκισιάν* τις επιδιώξεις και τους στόχους της οργάνωσης, μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξή του. 

one1 pano

Η ONEArmenia είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση, με φιλανθρωπική και πολιτιστική δράση, που λειτουργεί από το 2006, με έδρες στην Καλιφόρνια και στο Γερεβάν. Πρόκειται για μια οργάνωση που έχει να επιδείξει ένα πραγματικά αξιοζήλευτο και πολύπλευρο έργο στην Αρμενία και στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ).
Η χρηματοδότηση για την υλοποίηση των δράσεων της οργάνωσης πραγματοποιείται μέσω του διαδικτύου, με τη μέθοδο «crowdfunding» (χρηματοδότηση από το πλήθος). Η οργάνωση, αφού αξιολογήσει ενδελεχώς τις ανάγκες σε διάφορους τομείς, επιλέγει να δράσει σύμφωνα με κάποιο πρόγραμμα, το οποίο παρουσιάζεται ολοκληρωμένο στον ιστότοπο onearmenia.org.
Μετά την ολοκλήρωση κάθε παρέμβασης, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται -πάντα μέσω διαδικτύου- για την ολοκλήρωση του προγράμματος, έχοντας πρόσβαση σε μια αναλυτική περιγραφή της δράσης, καθώς και σε φωτογραφικό υλικό.
Αξίζει να αναφέρουμε κάποιες από τις σημαντικότερες δραστηριότητες της OΝΕΑrmenia: Το 2006 ίδρυσε σχολή ηλεκτρονικών υπολογιστών στην πόλη Γκιουμρί, οι απόφοιτοι της οποίας έχουν επαγγελματική αποκατάσταση σε ποσοστό 100% σε εργασίες εντός της πόλης. Από το 2014 έθεσε σε εφαρμογή προγράμματα προστασίας του πόσιμου νερού σε διάφορα χωριά της χώρας. Η οργάνωση προσέφερε συνολικά 200 τάμπλετ σε σχολεία του Γερεβάν, ενώ τον χειμώνα του 2016 εξασφάλισε χειμερινή ένδυση και υπόδηση για τα παιδιά των προσφύγων από τη Συρία που έχουν καταφύγει στην Αρμενία.
Το 2015 εξόπλισε με μουσικά όργανα το μουσικό σχολείο ενός απομακρυσμένου χωριού της Αρμενίας.
Το 2016 δημιούργησε ένα μοντέρνο χάρτη του Γερεβάν και της Αρμενίας, καθώς και έναν ηλεκτρονικό οδοιπορικό χάρτη για πέντε διαφορετικούς ορειβατικούς προορισμούς της χώρας. Τέλος, ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα που μπήκε πρόσφατα σε εφαρμογή, είναι η απομάκρυνση ναρκών στις παραμεθόριες ναρκοθετημένες περιοχές του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Η καινοτομία στην οργανωτική λειτουργία της OΝΕΑrmenia είναι πως το κεφάλαιο που μαζεύεται μέσω της χρηματοδότησης από τον κόσμο χρησιμοποιείται εξ ολοκλήρου στα προγράμματα, καθώς όλα τα λειτουργικά έξοδα καλύπτονται από τον εμπνευστή και ιδρυτή της οργάνωσης.
Έως σήμερα, το ποσό που έχει συγκεντρώσει για τα προγράμματά της η OΝΕΑrmenia είναι περισσότερο από 250.000 δολάρια.

 

* Ο Πάτρικ Σαρκισιάν είναι γιος του Ελληνοαρμένιου επιχειρηματία Μιχράν Σαρκισσιάν που για πολλά χρόνια δραστηριοποιήθηκε στην Αμερική.

 

one2 kato

Share
 

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

"Δέχομαι"


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ


διαφήμιση στο αρμενικά

armenian community

Online Επισκέπτες

Έχουμε 60 επισκέπτες συνδεδεμένους