Οι «αλύγιστοι» του Αρτσάχ PDF Εκτύπωση E-mail

Apopsi mas 112


Οι Αρμένιοι στο Αρτσάχ, με ανεξάντλητη δύναμη και απαράμιλλο θάρρος, αντιστέκονται στην ψυχική και φυσική εξόντωσή τους που επιδιώκει η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν, εδώ και πολλούς μήνες.

Σύμφωνα με το άρθρο 6 της τριμερούς ειρηνευτικής συμφωνίας της 9ης Νοεμβρίου 2020, ο Διάδρομος του Λατσίν θα λειτουργούσε υπό τον έλεγχο των ειρηνευτικών δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και θα εξασφάλιζε την ασφαλή και απρόσκοπτη σύνδεση του Αρτσάχ με την Αρμενία. Η συμφωνία αυτή έχει καταπατηθεί βάναυσα από τις 12 Δεκεμβρίου 2022, όταν το Αζερμπαϊτζάν έκλεισε τον Διάδρομο του Λατσίν με παρακρατικούς διαδηλωτές μεταμφιεσμένους σε περιβαλλοντικούς ακτιβιστές. Συνεχίζοντας τις αυθαιρεσίες, στις 23 Απριλίου 2023, ξεκίνησε την κατασκευή ενός «σημείου ελέγχου» στη γέφυρα του ποταμού Χακάρι, παγιώνοντας επ’ αόριστον την ομηρία των 120.000 Αρμενίων στο Αρτσάχ.

Περισσότερα 

Share
 

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

"Δέχομαι"


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ


διαφήμιση στο αρμενικά

armenian community

Online Επισκέπτες

Έχουμε 29 επισκέπτες συνδεδεμένους