ΙΤΣ (από την Κιλικία) Εκτύπωση

Την συνταγή μας έδωσε η Σύλβα Τσοπανιάν

 

 

Υλικά

250 γρ. ψιλό πληγούρι

4- 5 μέτριες ζουμερές ντομάτες

1 μεγάλο κρεμμύδι

4-5 σκελίδες σκόρδο

1 πιπεριά

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

Ο χυμός από ένα λεμόνι

Αλάτι & πιπέρι

Μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

½ ματσάκι μαϊντανό

 

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και την πιπεριά και τα ρίχνουμε όλα μαζί μέσα σε μία μετρίου μεγέθους κατσαρόλα, μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας τις ντομάτες ψιλοκομμένες μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και τον πελτέ της ντομάτας. Αφού βράσει καλά το μίγμα μου και ομογενειοποιηθεί, ρίχνουμε μέσα τον χυμό του λεμονιού και το πληγούρι και κατεβάζουμε την κατσαρόλα μας από την φωτιά. Παράλληλα ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Το ιτς είναι έτοιμο να σερβιριστεί μόλις το πληγούρι απορροφήσει όλα τα υγρά.

Μπορεί να καταναλωθεί ανεξάρτητα ή συνοδευόμενο από ψάρι ή κρέας.



[Top]