Βοσπέ κιοφτέ (Κεφτέδες με φακές) Εκτύπωση

Την συνταγή μας έδωσε η Ισκουή Τζαμουζιάν

 


Υλικά για τους κεφτέδες

2 κούπες κόκκινες αποφλοιωμένες φακές, 4,5 κούπες νερό

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1,5 κούπα ψιλό πλιγούρι

1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ¾ της κούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας κύμινο (προαιρετικά)

 

 

Εκτέλεση

Βάζουμε στην κατσαρόλα τις φακές με το νερό και το αλάτι και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσουν. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέτουμε αλάτι και κόκκινο πιπέρι. Βάζουμε το τσιγαρισμένο κρεμμύδι στην κατσαρόλα με τις φακές και το πλιγούρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.

Βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε κεφτεδάκια. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και συνοδεύουμε  το φαγητό με σαλάτα πιάζ: ντομάτα ψιλοκομμένη σε κύβους, μαϊντανό και κρεμμύδι ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε από πάνω κόκκινο πιπέρι και κύμινο προαιρετικά. Σερβίρουμε το φαγητό με τουρσί.

 


[Top]