Λεχματζούν Εκτύπωση

Την συνταγή μας έδωσε η Σακέ Ατσεριάν

 


 

Υλικά για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι σκληρό

2 φακελάκια ξηρή μαγιά ή φρέσκια

2 κουταλιές σούπας γεμάτες μινερβίνη

γάλα χλιαρό λίγο αλεύρι

 

Όλα αυτά τα υλικά τα βάζουμε σε μια μεγάλη πλαστική λεκάνη, τα ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει καλά.

Φτιάχνουμε μια μέτρια ζύμη, όχι σκληρή.

 

Υλικά για τη γέμιση:

1 κιλό κιμά (όχι άπαχο)

1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα

μαϊντανό, αλάτι, μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές σούπας μινερβίνη

1 κουτί σάλτσα ντομάτας 200 γραμμαρίων

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Όταν το ζυμάρι μας έχει φουσκώσει, το χωρίζουμε σε 35 μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν πάλι.

Στη συνέχεια με τον πλάστη ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε μέγεθος ενός πιάτου γλυκού και απλώνουμε τη γέμιση. Ψήνουμε τα λεχματζούν στο φούρνο στους 250ο.

 


[Top]