Χωρίς προσχήματα PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 15 Αύγουστος 2017 09:18

apopsi 93

Δεν περνά μέρα που τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και οι ιστοσελίδες στο διαδίκτυο να μην έχουν την Τουρκία του κου Ερντογάν ως είδηση. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο, ένα «τσουνάμι» από άρθρα και αναλύσεις δημοσιεύεται καθημερινά, χάρη στη συνεχή προκλητικότητα του τούρκου Προέδρου και της κυβέρνησής του. Συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη προσχημάτων σε όλα τα επίπεδα.
Η τακτική της επίθεσης ως καλύτερης «άμυνας» φαίνεται να είναι –κυριολεκτικά- η προτίμησή του. Τουλάχιστον αυτό έδειξαν οι κάμερες, όταν οι κουστουμαρισμένοι μπράβοι της ειδικής του φρουράς επιτέθηκαν σε ειρηνικούς διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον. Άσχετα από την εθνικότητα των διαδηλωτών, οι φρουροί διέπραξαν εγκληματικές πράξεις κατά τον αμερικανικό νόμο και γι’ αυτό διώκονται. (Και η Γερμανία τους έχει κηρύξει persona non grata και τους έχει απαγορεύσει την είσοδο σε γερμανικό έδαφος).
Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης αυτής, όμως, δεν είναι η βαρβαρότητα με την οποία χτύπησαν μέρα-μεσημέρι πολίτες σε ξένη χώρα μπροστά στους πανικόβλητους ντόπιους αστυνομικούς. Ούτε το θράσος των τούρκων φρουρών να προκαλέσουν επεισόδια εκτός συνόρων. Το αξιοσημείωτο είναι ότι όλο αυτό το σκηνικό το παρακολούθησε από την αρχή ο κ. Ερντογάν από το επίσημο αυτοκίνητό του, στην πόρτα της τουρκικής πρεσβείας, στις ΗΠΑ. Και το χειρότερο, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, είναι ότι ο ίδιος έδωσε την εντολή για την επίθεση. Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: εάν αυτό το κάνει σε ξένο έδαφος, μέχρι πού μπορεί να φτάσει εντός συνόρων με τους πολίτες της χώρας του…
Αλλά οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν. Κι άλλος κόλαφος στον «πολιτισμένο» χριστιανικό κόσμο ήρθε με την ανάγνωση του Κορανίου και την τέλεση προσευχής στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. Το θέμα δεν είναι αυτό καθεαυτό, αλλά η ανοιχτή βούληση των ισλαμιστών να μετατρέψουν ένα κτήριο-σύμβολο παγκόσμιας κληρονομιάς σε τζαμί! Η αντίδραση της ελληνικής πλευράς ήταν άμεση και έντονη. Αντίδραση υπήρξε και από την UNESCO. Χαλαρή, όμως, ήταν από τις ΗΠΑ και σχεδόν ανύπαρκτη από Ευρώπη και Ρωσία. Όπως πάντα, κανείς δεν είναι πρόθυμος να τα χαλάσει με τον «σουλτάνο» και να διακινδυνεύσει συμβόλαια εκατομμυρίων δολαρίων.
Η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, δείγμα αρμενικής αρχιτεκτονικής του 10ου αιώνα στο Καρς, είναι το μοναδικό αρμενικό μνημείο που σώζεται στην παλιά πρωτεύουσα των Πακραντουνί. Όλα τα υπόλοιπα έχουν κατεδαφιστεί ή καταστραφεί στη γνωστή πολιτιστική γενοκτονία. Κι αυτό το μοναδικό μνημείο έχει μετατραπεί σε τζαμί. Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας. Αυτό ξέρουν κι αυτό κάνουν.
Το ερώτημα είναι μέχρι πού και μέχρι πότε.

 

Share
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 15 Αύγουστος 2017 09:22
 

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

"Δέχομαι"


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ


διαφήμιση στο αρμενικά

armenian community

Online Επισκέπτες

Έχουμε 22 επισκέπτες συνδεδεμένους