Ιτσλί γλυκό Εκτύπωση

Υλικά

1 ½ φλιτζάνι μινερβίνη λιωμένη, ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο, 1 φλιτζάνι

πορτοκαλάδα, Ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, Λίγη κανέλα, 1 κουταλάκι

σόδα,  2 κουταλάκια μπέικιν, 1 λεμόνι, 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,

½ ποτήρι κρασιού κονιάκ, 1 κιλό και λίγο ακόμη αλεύρι Αλλατίνη.

Γέμιση

Καρύδια ψιλοκομμένα ½ κιλό, 1 κουτάλι της σούπας κανέλα ή γαρύφαλλο,

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.

Σιρόπι

2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη, 1 ¼ νερό, Λίγο λεμόνι

Και κατά προτίμηση 2 κουταλιές γλυκόζη για να μην ζαχαρώσει

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη και την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί. Κατόπιν παίρνουμε μικρές μπάλες ζύμης τις ισιώνουμε, στην παλάμη μας βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και διπλώνουμε τη ζύμη πολύ καλά τριγωνικά, στρογγυλά, οβάλ όπως μας αρέσει. Έχουμε μια ειδική τσιμπίδα και κάνουμε επάνω στη ζύμη σχέδια. Εφόσον ψηθούν στο φούρνο και ροδίσουν τα αφήνουμε σε μια άκρη να κρυώσουν.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Όχι πολύ παχύ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε μέσα τα ιτσλί, τα γυρίζουμε από τις δυο πλευρές και τα βγάζουμε αμέσως. Αν θέλουμε να είναι πιο μελωμένα τα αφήνουμε λίγο παραπάνω.

 


[Top]