Γεμιστά με πλιγούρι Εκτύπωση E-mail

Την συνταγή μας έδωσε η Αραξή Μπαμπογλιάν

 

 

Υλικά

1 κιλό μέτριες μελιτζάνες μακρουλές, 3-4 ντομάτες, 2-3 πράσινες πιπεριές, 750 γραμμάρια κιμάς λιπαρός, 50 γραμμάρια μαργαρίνη,

1 κούπα τσαγιού πλιγούρι χοντρό, 2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα,

2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, χυμός ενός λεμονιού,

1,5-2 κουταλιές σούπας πελτές ντομάτας, αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι.

 

Εκτέλεση

Αρχικά αδειάζουμε το εσωτερικό της μελιτζάνας και έως ότου ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά, την αφήνουμε μέσα σε αλατόνερο έτσι ώστε να φύγει η πικρή γεύση.

Στη συνέχεια πλένουμε και στραγγίζουμε το πλιγούρι. Προσθέτουμε τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε. Αδειάζουμε από τις ντομάτες και τις πιπεριές το εσωτερικό και τις γεμίζουμε με τη γέμιση που ετοιμάσαμε. Το ίδιο κάνουμε και με τις μελιτζάνες. Προσέχουμε να μην τα παραγεμίσουμε και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ψηθούν για μια περίπου ώρα. Μια ώρα μετά παίρνουμε μέσα από την κατσαρόλα λίγο ζουμί, στο οποίο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές σούπας σουμάκι (σουμάχ). Ανακατεύουμε καλά το μίγμα και περιχύνουμε μ' αυτό τα γεμιστά. Αφήνουμε το φαγητό 5-10 λεπτά ακόμη στη φωτιά. Στραγγίζουμε και σερβίρουμε τα γεμιστά μας ζεστά.

Χρήσιμη συμβουλή: Όταν τοποθετούμε τα γεμιστά στην κατσαρόλα στην επάνω σειρά να τοποθετήσουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, καθώς ψήνονται πιο γρήγορα από τις μελιτζάνες.

 


Share
 

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

"Δέχομαι"


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ


διαφήμιση στο αρμενικά

armenian community

Online Επισκέπτες

Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους