Λεχματζούν Εκτύπωση E-mail

Την συνταγή μας έδωσε η Σακέ Ατσεριάν

 


 

Υλικά για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι σκληρό

2 φακελάκια ξηρή μαγιά ή φρέσκια

2 κουταλιές σούπας γεμάτες μινερβίνη

γάλα χλιαρό λίγο αλεύρι

 

Όλα αυτά τα υλικά τα βάζουμε σε μια μεγάλη πλαστική λεκάνη, τα ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει καλά.

Φτιάχνουμε μια μέτρια ζύμη, όχι σκληρή.

 

Υλικά για τη γέμιση:

1 κιλό κιμά (όχι άπαχο)

1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα

μαϊντανό, αλάτι, μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές σούπας μινερβίνη

1 κουτί σάλτσα ντομάτας 200 γραμμαρίων

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Όταν το ζυμάρι μας έχει φουσκώσει, το χωρίζουμε σε 35 μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν πάλι.

Στη συνέχεια με τον πλάστη ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε μέγεθος ενός πιάτου γλυκού και απλώνουμε τη γέμιση. Ψήνουμε τα λεχματζούν στο φούρνο στους 250ο.

 


Share
 

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

"Δέχομαι"


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ


διαφήμιση στο αρμενικά

armenian community

Online Επισκέπτες

Έχουμε 130 επισκέπτες συνδεδεμένους